Muziekcompositie

We zijn muzikale veelvraten: we wenden ons tot alle mogelijke stijlen en soorten muziek. Maar uiteindelijk gaat het erom dat we samen met jou op zoek gaan naar precies die klank, dat thema, die sfeer en net die ene noot waarmee jouw project helemaal tot zijn recht komt.

Soms is het vanaf het eerste moment duidelijk waar je naar op zoek bent. We bespreken de briefing met je, doen misschien een aantal suggesties waar je zelf nog niet aan had gedacht, en kunnen daarna vrij snel en gericht aan de slag

In andere gevallen is er meer research nodig en gaan we vragen stellen om tot een plan te komen: Wat wil je bereiken met je project, welke sfeer wil je met de muziek uitstralen, wat voor rol speelt de muziek in het geheel? Sta je ervoor open om iets nieuws te proberen? Wat gebeurt er als je een niet voor de hand liggende combinatie gaat opzoeken tussen beeld en muziek – zijn daar onverwachte treffers te vinden? We adviseren, zoeken voorbeelden en maken demo’s en beoordelen zo samen met jou wat het effect is van een bepaalde aanpak en stijl.

Als alles duidelijk is, kan het componeren en produceren beginnen. Uit een eenvoudige melodie kan een groots orkestwerk ontstaan. Uit een kort ritme een opzwepende muur van geluid. Uit een enkel geluid een wonderbaarlijke atmosfeer.

Afhankelijk van de muziek waaraan we werken, grijpen we naar alles wat geluid maakt: een van onze vele synthesizers, samplers, gitaren en piano’s, maar ook zelfgesoldeerde apparaten of field recordings. We hebben een uitgebreid bestand met muzikanten om intstrumenten mee op te nemen die we zelf niet bespelen. En als het project daarom vraagt kunnen we zelfs zorgdragen voor volledige orkestopnames.

Muziek hoeft niet altijd te beginnen bij het begin. We maken veel non-lineaire muziek voor games en interactieve installaties. Muziek die uit onderdelen bestaat die zodanig gecomponeerd zijn, dat ze op verschillende manieren naast elkaar en onder elkaar passen. Zodat ze naadloos kunnen inspelen op de situatie van het moment. Of zelfs zodanig uit losse bouwblokken bestaan, dat de speler of bezoeker er zelf mee aan slag kan om er iets nieuws mee te maken.

Alle services op een rij

Muziekcompositie

We zijn muzikale verhalenvertellers. Of het nu om grootse orkestrale gebaren gaat of ingetogen soundscapes: onze muziek vertelt jouw verhaal.

Lees meer

Sounddesign

Hoe klinkt een stad bij nacht, een buitenaards bos, de motor van een Ford GT uit 1969? Bij SonicPicnic bouwen we hele werelden van geluid.

Lees meer

Audiopost­productie

Geluidseffecten, stem, muziek: In onze perfect uitgeruste studio’s brengen we alles bij elkaar tot een oorstrelende mix.

Lees meer

Voice-overs

Met veel ervaring, strakke regie, een groot stemmenbestand en een fijne, informele sfeer zorgen we voor de perfecte take.

Lees meer

Audioconcepten

Goed geluid maken is één ding. Maar erover nadenken begint al veel eerder. Wij weten hoe je met geluid een wezenlijk verschil maakt.

Lees meer

Audio-implementatie

We zorgen dat ons geluid zo goed mogelijk klinkt in je game, app of installatie. Geen technische uitdaging is ons te gek.

Lees meer