Audiopost­productie

Het is een breed begrip, maar kort gezegd zijn dit alle werkzaamheden waarbij we onze studiofaciliteiten goed kunnen gebruiken. Het opnemen van stemmen, instrumentalisten, geluiden, de montage en nabewerking van geluid en het samenvoegen van alle geluidsonderdelen tot een goede mix. En tenslotte natuurlijk het masteren en testen van deze mix voor verschillende soorten situaties, luidsprekers en apparaten. 

Maar audiopostproductie is meer dan alleen een facilitaire aangelegenheid. In dit laatste stadium van een project worden soms nog belangrijke creatieve keuzes gemaakt. De montage van de film is definitief, de game is zo goed als klaar, de installatie in het museum is al in opbouw. Het is vaak de laatste mogelijkheid om door middel van geluid nog aanpassingen te doen om het eindproduct te verbeteren. 

Wij weten als geen ander wat de kracht en de mogelijkheden van geluid zijn en hoe we deze kunnen gebruiken. Om de puntjes op de i te zetten, of om toch nog net een andere wending te geven aan een bepaald moment. Welke onderdelen zijn op welk moment het belangrijkste en wat kan, mag of moet tijdelijk even naar de achtergrond? Een relatief kleine aanpassing kan soms een groot verschil maken. 

Ook de algemenere geluidswerkzaamheden vallen onder deze noemer; het monteren van aangeleverde audio van een film bijvoorbeeld. Of het losknippen en op maat snijden van talloze stukken tekst die later als losse onderdelen in een game belanden. Soms is de opgenomen audio niet van de kwaliteit die je zou wensen. Wij hebben de tools en de kennis om in dit soort gevallen de audio op te schonen en zoveel mogelijk te ontdoen van ruis, bijgeluiden, of ongewenste galm. 

In Utrecht beschikken we over meerdere studioruimtes, groot en klein. Er zijn mogelijkheden om af te luisteren in 5.1 surround en beeld te bekijken op groot scherm. Er is een comfortabele opnameruimte, geschikt voor een enkele stem of een klein gezelschap van muzikanten. Of voor meerdere personen, bijvoorbeeld tijdens interviews en gesprekken voor podcasts. Ook zijn alle ruimtes voorzien van een fluisterstille airco. 

 

Alle services op een rij

Muziekcompositie

We zijn muzikale verhalenvertellers. Of het nu om grootse orkestrale gebaren gaat of ingetogen soundscapes: onze muziek vertelt jouw verhaal.

Lees meer

Sounddesign

Hoe klinkt een stad bij nacht, een buitenaards bos, de motor van een Ford GT uit 1969? Bij SonicPicnic bouwen we hele werelden van geluid.

Lees meer

Audiopost­productie

Geluidseffecten, stem, muziek: In onze perfect uitgeruste studio’s brengen we alles bij elkaar tot een oorstrelende mix.

Lees meer

Voice-overs

Met veel ervaring, strakke regie, een groot stemmenbestand en een fijne, informele sfeer zorgen we voor de perfecte take.

Lees meer

Audioconcepten

Goed geluid maken is één ding. Maar erover nadenken begint al veel eerder. Wij weten hoe je met geluid een wezenlijk verschil maakt.

Lees meer

Audio-implementatie

We zorgen dat ons geluid zo goed mogelijk klinkt in je game, app of installatie. Geen technische uitdaging is ons te gek.

Lees meer