Sounddesign

Geluid kan in een ogenblik ontroeren, bang maken, opwinden, nieuwsgierig maken. Hoe geluid precies onze hersenen aanspreekt is niet duidelijk. Maar wat wel duidelijk is, is dat de mens is gemaakt om geluid intens te beleven.

Wij zijn al van jongs af aan geboeid door alles wat klinkt om ons heen. We maken zelf graag geluid, we bouwen apparaten die geluid maken, we nemen geluid om ons heen op, we bewerken, experimenteren, vervormen, combineren en creëren – kortom: we zijn haast altijd met geluid bezig.

Soms moet het geluid in een project vooral realistische dingen verklanken. Meestal zijn dit geluiden die niet zo opvallen wanneer je een film bekijkt of een game speelt. De achtergrondruis in een fabriekshal, een paard in galop, kledinggeruis van iemand die langs loopt, een middenklasse gezinsauto die rustig de hoek om rijdt.
Maar wanneer het geluid niet klopt met wat je ziet, stort de geloofwaardigheid van het verhaal in. En ook al zijn de geluiden vaak niet zo opvallend, ze zijn soms stiekem behoorlijk complex.

In andere gevallen moet geluid juist weer over-the-top zijn, wanneer we klanken ontwerpen voor monsters die verslagen moeten worden door een held in donkere fantasiewerelden. Of wanneer voor een abstract visueel spektakel een soundscape moet worden gecreëerd.

We vinden het geweldig om dan de vrijheid te hebben om zulke projecten vorm te geven met geluid. Het materiaal hiervoor kan van alles zijn: opnames met field recorders, klanken uit synthesizers en effectapparaten, onze eigen stemmen of opnames van instrumenten. Maar we beschikken ook over een enorme bibliotheek van alle mogelijke geluiden die de basis kunnen vormen voor de uiteindelijke klank.

Alle services op een rij

Muziekcompositie

We zijn muzikale verhalenvertellers. Of het nu om grootse orkestrale gebaren gaat of ingetogen soundscapes: onze muziek vertelt jouw verhaal.

Lees meer

Sounddesign

Hoe klinkt een stad bij nacht, een buitenaards bos, de motor van een Ford GT uit 1969? Bij SonicPicnic bouwen we hele werelden van geluid.

Lees meer

Audiopost­productie

Geluidseffecten, stem, muziek: In onze perfect uitgeruste studio’s brengen we alles bij elkaar tot een oorstrelende mix.

Lees meer

Voice-overs

Met veel ervaring, strakke regie, een groot stemmenbestand en een fijne, informele sfeer zorgen we voor de perfecte take.

Lees meer

Audioconcepten

Goed geluid maken is één ding. Maar erover nadenken begint al veel eerder. Wij weten hoe je met geluid een wezenlijk verschil maakt.

Lees meer

Audio-implementatie

We zorgen dat ons geluid zo goed mogelijk klinkt in je game, app of installatie. Geen technische uitdaging is ons te gek.

Lees meer