Sounddesign

Geluid kan in een ogenblik ontroeren, bang maken, opwinden, nieuwsgierig maken. Hoe geluid precies onze hersenen aanspreekt is niet duidelijk. Maar wat wel duidelijk is, is dat de mens is gemaakt om geluid intens te beleven.

Wij zijn al van jongs af aan geboeid door alles wat klinkt om ons heen. We maken zelf graag geluid, we bouwen apparaten die geluid maken en we nemen geluiden op die om ons heen klinken om die later weer op te laten duiken in onze projecten, kortom: we zijn eigenlijk altijd wel met geluid bezig.

Soms moet geluid iets realistisch verklanken. Vaak zijn dit zijn geluiden die je misschien niet zo opvallen wanneer je een film bekijkt of een game speelt. De achtergrondruis in een ruimteschip, een paard in galop, een middenklasse gezinsauto die rustig de hoek om rijdt.
Maar wanneer het geluid niet klopt met wat je ziet, stort de geloofwaardigheid van het verhaal in. En ook al zijn de geluiden vaak niet zo opvallend, ze zijn soms stiekem behoorlijk complex.

Ook heel subtiele geluiden moeten perfect aansluiten, zoals bijvoorbeeld voetstappen of kledinggeruis, die we synchroon aan het beeld opnemen. Dit wordt ook wel Foley genoemd.
We hebben daarvoor een uitgebreide collectie schoenen, stoffen en ondergronden. En microfoons natuurlijk. En zo nodig gaan we op zoek naar andere attributen om precies het juiste geluid te vinden voor een personage.

Een andere keer moet geluid juist weer over-the-top zijn, wanneer we klanken ontwerpen voor monsters die verslagen moeten worden door een held in donkere fantasiewerelden. We vinden het geweldig om dan de vrijheid te hebben om zo’n wereld vorm te geven in geluid.
Het materiaal hiervoor kan van alles zijn: opnames met field recorders, klanken uit synthesizers en effectapparaten, onze eigen stemmen of opnames van instrumenten. Maar we beschikken ook over een enorme bibliotheek van alle mogelijke geluiden die de basis kunnen vormen voor de uiteindelijke klank.

Dit is wat we graag doen en waar we goed in zijn. Zien we je binnenkort? Dan laten wij van ons horen!

Alle services op een rij

Muziekcompositie

We blinken uit in veel verschillende stijlen en genres. Onze muziek geeft jouw verhaal de gelaagdheid en energie die het verdient.

Lees meer

Sounddesign

Wat je ook verzint, wij geven het een unieke klank en ontwerpen werelden van geluid.‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎

Lees meer

Audiopost­productie

Geluid, stem, muziek: in de mix voegen we het samen tot een oorstrelend geheel. In onze perfect uitgeruste studio’s kan (bijna) alles.

Lees meer

Voice-overs

Met veel ervaring, strakke regie, een groot stemmenbestand en altijd een fijne samenwerking zorgen we voor de perfecte take.

Lees meer

Audioconcepten

Goed geluid maken is één ding. Maar erover nadenken begint al veel eerder. Wij weten hoe je met geluid een wezenlijk verschil maakt.

Lees meer

Audio-implementatie

We zorgen dat ons geluid zo goed mogelijk klinkt in je game, app of installatie. Geen technische uitdaging is ons te gek.

Lees meer