Voice-overs

Veel projecten waar wij aan werken hebben een stem nodig. Een stem die iets vertelt over een product of dienst of een stem die karakter geeft aan een personage. Of een stem die synchroon aan de mondbewegingen in beeld (opnieuw) dialoog inspreekt voor film, games of animatie – ook wel ADR genoemd (Automated Dialogue Replacement).

Soms is de stem de leidraad voor alles wat daarna volgt, zoals het animeren, filmen en ook het maken van de muziek of het sounddesign. Soms vindt de stemopname juist plaats als één van de laatste stappen in een project. Hoe dan ook is stemgeluid het primaire onderdeel van een soundtrack waar de luisteraar, kijker of speler zich tot richt. Erg belangrijk om een goede stem te kiezen voor je project, dus!

Soms zul je al een stem in gedachten hebben, maar als dat niet het geval is, dan hebben wij de beschikking over een groot stemmenbestand en dito netwerk om de perfecte stem te vinden voor je project. Dit zijn stemmen waarvan we weten waar ze in uitblinken en waar we in veel gevallen al regelmatig mee gewerkt hebben. Voor opnames kunnen we je altijd meerdere stemvoorstellen doen aan de hand van een door jou opgestelde briefing.

En dan hebben we het niet alleen over Nederlandstalige stemmen. We kennen ook veel niet-Nederlandse stemacteurs. Native speakers zogezegd, woonachtig in Nederland, die je tekst ook kunnen inspreken in het Engels, Duits, Frans, Spaans of welke gewenste taal dan ook. Sommigen zijn zelfs meertalig. Erg handig wanneer je voor je project bijvoorbeeld zowel een Nederlandse als Engelse versie wil maken. En als het niet lukt om een stem naar onze studio te halen, dan hebben ook nog altijd opties om op afstand op te nemen.

Wij hebben veel ervaring met het opnemen en monteren van stemmen en hebben in de afgelopen jaren honderden opnamesessies gedaan met evenzoveel stemmen. Indien gewenst nemen we daarbij ook graag een meer regisserende rol aan, om samen met jou en de stem tot het beste resultaat te komen.

Alle services op een rij

Muziekcompositie

We zijn muzikale verhalenvertellers. Of het nu om grootse orkestrale gebaren gaat of ingetogen soundscapes: onze muziek vertelt jouw verhaal.

Lees meer

Sounddesign

Hoe klinkt een stad bij nacht, een buitenaards bos, de motor van een Ford GT uit 1969? Bij SonicPicnic bouwen we hele werelden van geluid.

Lees meer

Audiopost­productie

Geluidseffecten, stem, muziek: In onze perfect uitgeruste studio’s brengen we alles bij elkaar tot een oorstrelende mix.

Lees meer

Voice-overs

Met veel ervaring, strakke regie, een groot stemmenbestand en een fijne, informele sfeer zorgen we voor de perfecte take.

Lees meer

Audioconcepten

Goed geluid maken is één ding. Maar erover nadenken begint al veel eerder. Wij weten hoe je met geluid een wezenlijk verschil maakt.

Lees meer

Audio-implementatie

We zorgen dat ons geluid zo goed mogelijk klinkt in je game, app of installatie. Geen technische uitdaging is ons te gek.

Lees meer