De Spanjestrijders en ik

Traditionele strijdliederen en electronisch experiment

In de 4-delige serie De Spanjestrijders en ik verbindt programmamaker Laura Lubbers het historische verhaal van twee Spanjestrijders tijdens de Spaanse Burgeroorlog in de jaren 30 van de vorige eeuw aan vragen over idealisme en daadkracht die jonge mensen van nu zichzelf stellen. De serie wordt uitgezonden door de VPRO op NPO Radio 1 in het programma OVT en is ook te beluisteren als podcast.

Wij verzorgden de opnames en mixage van de titelmuziek gespeeld door Almudena Rubio (zang) en Isabelle Laudenbach (gitaar). Vervolgens gingen we aan de slag met hun materiaal en maakten hiermee een aantal soundscapes en korte composities die gebruikt worden in de afleveringen. Een mooie combinatie van traditie en vernieuwend experiment!

Geproduceerd door Interzone Media (Jacqueline Maris)

Beluister de hele serie via NPO Radio 1 Podcast of je favoriete podcast app.

Alle services op een rij

Muziekcompositie

We zijn muzikale verhalenvertellers. Of het nu om grootse orkestrale gebaren gaat of ingetogen soundscapes: onze muziek vertelt jouw verhaal.

Lees meer

Sounddesign

Hoe klinkt een stad bij nacht, een buitenaards bos, de motor van een Ford GT uit 1969? Bij SonicPicnic bouwen we hele werelden van geluid.

Lees meer

Audiopost­productie

Geluidseffecten, stem, muziek: In onze perfect uitgeruste studio’s brengen we alles bij elkaar tot een oorstrelende mix.

Lees meer

Voice-overs

Met veel ervaring, strakke regie, een groot stemmenbestand en een fijne, informele sfeer zorgen we voor de perfecte take.

Lees meer

Audioconcepten

Goed geluid maken is één ding. Maar erover nadenken begint al veel eerder. Wij weten hoe je met geluid een wezenlijk verschil maakt.

Lees meer

Audio-implementatie

We zorgen dat ons geluid zo goed mogelijk klinkt in je game, app of installatie. Geen technische uitdaging is ons te gek.

Lees meer