Experimenta – AI Pavilion

Geluidsontwerp met de kracht van mens en machine.

Er gaat geen dag voorbij zonder weer een nieuwe toepassing die op verbluffende wijze gebruik maakt van Artificial Intelligence (AI). Is het een hype of de belofte van de oplossing voor alle uitdagingen van de mensheid ?

Bij Experimenta – Das Science Center in Heilbronn (DE) is men op zoek gegaan naar het verhaal achter AI: wat is het eigenlijk, hoe is het ontstaan, en wat kunnen we nog van haar verwachten in de toekomst?

Samen met interactives-ontwerpbedrijf Yipp en museale bouwer Bruns werkten wij aan de invulling van een gloednieuw paviljoen waar de bezoeker kan leren en zelf ervaren hoe de basisprincipes van AI werken. We verzorgden het geluidsontwerp voor het paviljoen bestaande uit alle geluiden voor een hele reeks interactieve installaties en een door het hele gebouw klinkende adaptieve soundscape generator aangestuurd door AI.

Een geweldig project waarbij we onze kunde in het maken van toegepaste muziek en geluid en het co-creëren van technische oplossingen perfect konden combineren.

Lees hier onze uitgebreide case study met meer video's en uitleg van onze aanpak!

Alle services op een rij

Muziekcompositie

We zijn muzikale verhalenvertellers. Of het nu om grootse orkestrale gebaren gaat of ingetogen soundscapes: onze muziek vertelt jouw verhaal.

Lees meer

Sounddesign

Hoe klinkt een stad bij nacht, een buitenaards bos, de motor van een Ford GT uit 1969? Bij SonicPicnic bouwen we hele werelden van geluid.

Lees meer

Audiopost­productie

Geluidseffecten, stem, muziek: In onze perfect uitgeruste studio’s brengen we alles bij elkaar tot een oorstrelende mix.

Lees meer

Voice-overs

Met veel ervaring, strakke regie, een groot stemmenbestand en een fijne, informele sfeer zorgen we voor de perfecte take.

Lees meer

Audioconcepten

Goed geluid maken is één ding. Maar erover nadenken begint al veel eerder. Wij weten hoe je met geluid een wezenlijk verschil maakt.

Lees meer

Audio-implementatie

We zorgen dat ons geluid zo goed mogelijk klinkt in je game, app of installatie. Geen technische uitdaging is ons te gek.

Lees meer