Hoekjes van Geluk

Een verhaal in klank

Het Nationaal Hoorspel is een bijzonder initiatief, tot stand gekomen in het begin van de Coronacrisis. Naar aanleiding van een initiatief van Stephan Alspeer sloegen meer dan honderd makers uit diverse creatieve sectoren de handen ineen en maakten samen een start voor een nieuw hoorspelplatform met het verhaal "Hoekjes van Geluk", gebaseerd op het kinderboek van Maryam Hassouni.

Er werkten bekende acteurs mee zoals Najib Amhali, Victoria Koblenko en Howard Komproe en daarnaast droegen vele andere creatieve krachten hun steentje bij.

SonicPicnic werd gevraagd voor het verzorgen van het sounddesign voor het hoorspel, wat we uiteraard met heel veel plezier en enthousiasme gedaan hebben.
We ontwierpen de geluiden van rolschaatsen golvend over roze grasvelden, een suikerspinfabriek, groeiende vleugels en nog veel meer!

Samen met de muziek van Berend Dubbe (Shiverville) en de audiopostproductie en regie van Ad van Dongen (Big Orange) werd het een prachtig geheel dat hopelijk nog veel navolging mag krijgen.

Het initiatief genereerde ook veel media aandacht; er werd over geschreven door o.a. het AD en Adformatie en het was te horen op o.a. NPO Radio 4.

Het hoorspel is ook te beluisteren op Spotify en op de site van Het Nationaal Hoorspel.

Alle services op een rij

Muziekcompositie

We blinken uit in veel verschillende stijlen en genres. Onze muziek geeft jouw verhaal de gelaagdheid en energie die het verdient.

Lees meer

Sounddesign

Wat je ook verzint, wij geven het een unieke klank en ontwerpen werelden van geluid.‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎

Lees meer

Audiopostproductie

Geluid, stem, muziek: in de mix voegen we het samen tot een oorstrelend geheel. In onze perfect uitgeruste studio’s kan (bijna) alles.

Lees meer

Voice-overs

Met veel ervaring, strakke regie, een groot stemmenbestand en altijd een fijne samenwerking zorgen we voor de perfecte take.

Lees meer

Audioconcepten

Goed geluid maken is één ding. Maar erover nadenken begint al veel eerder. Wij weten hoe je met geluid een wezenlijk verschil maakt.

Lees meer

Audio-implementatie

We zorgen dat ons geluid zo goed mogelijk klinkt in je game, app of installatie. Geen technische uitdaging is ons te gek.

Lees meer