Music! – Compose A Popsong

Ontdek zelf hoe je een hit maakt

Music! is een interactieve tentoonstelling over, juist, muziek! Wat doet het met je, hoe werkt het, hoe maak je het? Het hoeft niet moeilijk te zijn...

Voor de installatie "Compose a Popsong" ontwikkelden wij samen met Yipp een speelse tool die je in no time een eigen hit laat maken in diverse stijlen. Uit welke onderdelen bestaat een popsong? Welke instrumenten worden er gebruikt? Hoe maak je hem onvergetelijk?
Eerst maak je een basis van coupletten, refrein en een bridge met de geluiden die jou het meest hitgevoelig in de oren klinken. Daarna is het tijd om je song uit te voeren, als je wil met een vette solo en catchy samples eroverheen! Is dit de hit die voor eeuwig in je hoofd blijft zitten? Mail hem dan naar jezelf en deel hem met de wereld!

Wij bedachten samen met YiPP het muzikale concept en maakten alle klinkende onderdelen van deze installatie die de komende jaren te zien is in achtereenvolgens LVR-LandesMuseum Bonn, het Museon Den Haag, Landesmuseum Braunschweig en Limburgs Museum Venlo.

Alle services op een rij

Muziekcompositie

We zijn muzikale verhalenvertellers. Of het nu om grootse orkestrale gebaren gaat of ingetogen soundscapes: onze muziek vertelt jouw verhaal.

Lees meer

Sounddesign

Hoe klinkt een stad bij nacht, een buitenaards bos, de motor van een Ford GT uit 1969? Bij SonicPicnic bouwen we hele werelden van geluid.

Lees meer

Audiopost­productie

Geluidseffecten, stem, muziek: In onze perfect uitgeruste studio’s brengen we alles bij elkaar tot een oorstrelende mix.

Lees meer

Voice-overs

Met veel ervaring, strakke regie, een groot stemmenbestand en een fijne, informele sfeer zorgen we voor de perfecte take.

Lees meer

Audioconcepten

Goed geluid maken is één ding. Maar erover nadenken begint al veel eerder. Wij weten hoe je met geluid een wezenlijk verschil maakt.

Lees meer

Audio-implementatie

We zorgen dat ons geluid zo goed mogelijk klinkt in je game, app of installatie. Geen technische uitdaging is ons te gek.

Lees meer