Remembering

Een abstracte interactieve VR beleving over geboren worden

Remembering is deels experiment, deels kunstproject, en vertelt zijn verhaal met niets anders dan geluid, muziek en abstracte vormen. De speler wordt meegenomen op een poëtische reis over zowel de schoonheid als het trauma van de geboorte. Om mensen in een meer ontvankelijke fysieke status te brengen kan de game liggend gespeeld worden.

De meeste virtual reality ervaringen richten zich op kijken. In Remembering draait alles om luisteren: geluid is de basis waarop de wereld van Remembering is gebouwd en mede daardoor berust de beleving meer op associatie dan op observatie.

Een van de belangrijkste doelstellingen was te onderzoeken hoe spelers het gevoel kunnen krijgen ergens fysiek aanwezig te zijn, en in hoeverre geluid daarbij een cruciale rol kan spelen.
Door klank te verbinden met vormen van virtuele fysieke impact, onderzoeken we hoe geluid een grotere rol kan spelen in de ervaring van 'hier' te zijn.

Een uitgebreid ontwikkelingsblog over Remembering vind je via deze link!

Remembering is ontwikkeld voor Occulus Rift en te koop via deze link voor € 1,99.

Remembering is een creatie van Monobanda Play, SonicPicnic, Lizzywanders en Rik de Rooij.
Het project is gemaakt met subsidie van het Stimuleringsfonds / Game fonds.

Alle services op een rij

Muziekcompositie

We zijn muzikale verhalenvertellers. Of het nu om grootse orkestrale gebaren gaat of ingetogen soundscapes: onze muziek vertelt jouw verhaal.

Lees meer

Sounddesign

Hoe klinkt een stad bij nacht, een buitenaards bos, de motor van een Ford GT uit 1969? Bij SonicPicnic bouwen we hele werelden van geluid.

Lees meer

Audiopost­productie

Geluidseffecten, stem, muziek: In onze perfect uitgeruste studio’s brengen we alles bij elkaar tot een oorstrelende mix.

Lees meer

Voice-overs

Met veel ervaring, strakke regie, een groot stemmenbestand en een fijne, informele sfeer zorgen we voor de perfecte take.

Lees meer

Audioconcepten

Goed geluid maken is één ding. Maar erover nadenken begint al veel eerder. Wij weten hoe je met geluid een wezenlijk verschil maakt.

Lees meer

Audio-implementatie

We zorgen dat ons geluid zo goed mogelijk klinkt in je game, app of installatie. Geen technische uitdaging is ons te gek.

Lees meer