Musea

"Hoorde je dat?"

SonicPicnic is een bijzondere bundeling van talenten. We zijn een team van makers, bedenkers en probleemoplossers. Samen zijn we creatief, technisch én conceptueel sterk. Een perfecte mix voor het bedenken en realiseren van audiobelevingen voor musea.
Door de jaren heen hebben we voor veel musea gewerkt (zie de lijst hieronder) en daardoor ook veel geleerd. We weten wat goed en wat minder goed werkt en we houden onszelf altijd up-to-date wat betreft de laatste ontwikkelingen in ons vakgebied en die van onze opdrachtgevers.

Geluid is in veel exposities een bepalend onderdeel en het zal je niet verbazen dat wij er liefst zo veel mogelijk aandacht aan besteden. We worden graag vroeg betrokken, zodat we met onze ervaring en ideeën al in het beginstadium kunnen meedenken hoe audio het best ingezet kan worden. Onze rol kan zowel creatief als technisch als adviserend zijn.

Een paar voorbeelden:
Hoe maak je een interactieve installatie waarbij de bezoeker zijn eigen popsong kan maken? Wat zou de schilder hebben gehoord toen hij het schilderij maakte en hoe kun je dit overbrengen op de bezoeker? Hoe voorzie je een interactieve installatie in het museum van goed geluid voor de de ene bezoeker zonder de andere bezoekers te storen?

Als er van tevoren goed nagedacht is over de rol en mogelijkheden van geluid dan verbetert dat natuurlijk de algehele beleving en zul je zien dat bezoekers het museum verlaten alsof ze even helemaal in een andere wereld zijn geweest.

Een overzicht van musea waarvoor we hebben gewerkt:

Atlantikwall Museum
Braunschweigisches Landesmuseum
Defensiemusea
Discovery Museum
Experimenta The Science Center Heilbronn
Geldmuseum
Groote Museum Artis
Historisch Museum Den Briel
Kamp Amersfoort
Kasteel Groeneveld
Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen
Koninklijk Paleis op de Dam
Kunsthal Rotterdam
Lichtkerk (Sint-Niklaaskerk Gent)
Limburgs Museum
LVR-LandesMuseum
Madurodam
Marinemuseum
Muiderslot
Museon
Museum Rotterdam
Nationaal Militair Museum
Naturalis Biodiversity Center
Natuurmuseum Brabant
Nederlands Fotomuseum
Nederlands Openluchtmuseum
NEMO Science Museum
Nieuw Land Erfgoedcentrum
Oorlogs Verzet Museum Rotterdam
Oyfo Techniekmuseum
Paleis het Loo
PIT veiligheidsmuseum
Rijksmuseum
Rijksmuseum van Oudheden
Singer Laren
Spoorwegmuseum
Stadsmuseum Rhenen
Storyworld - Museum voor Strips, Animatie en Games
Technopolis Mechelen
Tropenmuseum
Universiteitsmuseum Utrecht
Van Gogh Museum
Watermuseum
Wereldmuseum Rotterdam

Alle services op een rij

Muziekcompositie

We zijn muzikale verhalenvertellers. Of het nu om grootse orkestrale gebaren gaat of ingetogen soundscapes: onze muziek vertelt jouw verhaal.

Lees meer

Sounddesign

Hoe klinkt een stad bij nacht, een buitenaards bos, de motor van een Ford GT uit 1969? Bij SonicPicnic bouwen we hele werelden van geluid.

Lees meer

Audiopost­productie

Geluidseffecten, stem, muziek: In onze perfect uitgeruste studio’s brengen we alles bij elkaar tot een oorstrelende mix.

Lees meer

Voice-overs

Met veel ervaring, strakke regie, een groot stemmenbestand en een fijne, informele sfeer zorgen we voor de perfecte take.

Lees meer

Audioconcepten

Goed geluid maken is één ding. Maar erover nadenken begint al veel eerder. Wij weten hoe je met geluid een wezenlijk verschil maakt.

Lees meer

Audio-implementatie

We zorgen dat ons geluid zo goed mogelijk klinkt in je game, app of installatie. Geen technische uitdaging is ons te gek.

Lees meer