Stadsmuseum Rhenen – Jan van Goyen

Geluiden gehoord door de meester

Hoe klonk het ruim 350 jaar geleden aan de oever van de Rijn?
Wat hoorde Jan van Goyen tijdens het schilderen van het schilderij Gezicht op Rhenen?

Voor Stadsmuseum Rhenen maakten we een soundscape met deze vragen in ons achterhoofd. Je kunt hem beluisteren terwijl je naar het schilderij Gezicht op Rhenen kijkt. De soundscape bestaat uit geluiden die Jan van Goyen gehoord zou kunnen hebben tijdens het schilderen van het werk.

Naast de creatieve kant van het project waren we ook betrokken bij het technische deel: we adviseerden over de setup en installeerden de hardware.

De installatie was gemaakt in het kader van een crowdfunding campagne om het schilderij aan te kopen. Mede hierdoor heeft Stadsmuseum Rhenen het werk kunnen aankopen en sindsdien is het, samen met de soundscape, permanent te bewonderen in het museum.

geluidsontwerp , mixage en audio installatie

Foto: Winfried Leeman

Alle services op een rij

Muziekcompositie

We zijn muzikale verhalenvertellers. Of het nu om grootse orkestrale gebaren gaat of ingetogen soundscapes: onze muziek vertelt jouw verhaal.

Lees meer

Sounddesign

Hoe klinkt een stad bij nacht, een buitenaards bos, de motor van een Ford GT uit 1969? Bij SonicPicnic bouwen we hele werelden van geluid.

Lees meer

Audiopost­productie

Geluidseffecten, stem, muziek: In onze perfect uitgeruste studio’s brengen we alles bij elkaar tot een oorstrelende mix.

Lees meer

Voice-overs

Met veel ervaring, strakke regie, een groot stemmenbestand en een fijne, informele sfeer zorgen we voor de perfecte take.

Lees meer

Audioconcepten

Goed geluid maken is één ding. Maar erover nadenken begint al veel eerder. Wij weten hoe je met geluid een wezenlijk verschil maakt.

Lees meer

Audio-implementatie

We zorgen dat ons geluid zo goed mogelijk klinkt in je game, app of installatie. Geen technische uitdaging is ons te gek.

Lees meer