Ster radio rebranding

Één merk, één geluid

In 2014 maakten we voor Ster een nieuwe ident, die sindsdien te horen is geweest op de radiozenders van de NPO. Een paar jaar later volgde de televisie.
Zeven jaar later werd het tijd om de Ster huisstijl aan een opfrisbeurt te onderwerpen. Samen met Ster gingen we aan de tekentafel zitten. De opdracht: nog duidelijker Ster als merk profileren: één en hetzelfde geluid voor alle radiozenders - passend bij de profilering van alle zenders; en een nog directere aansluiting op de Ster-ident op televisie. Een belangrijke voorwaarde voor Ster was dat de naam 'Ster' terug zou komen in de ident.
We dompelden ons een tijd onder in de wereld van nuances: er waren heel veel kaders voor dit project, maar sommige daarvan konden elkaar niet zonder meer verdragen. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat de sonic branding van Ster consequent is op alle zenders, zonder daarbij teveel uit de toon te vallen van de nogal uiteenlopende gezichten van die zenders?
En hoe zorg je ervoor dat de naam Ster duidelijk in de ident verwerkt zit, zonder dat het teveel naar de voorgrond treedt en afbreuk doet aan het klankkarakter van de ident?

Het resultaat is op alle NPO-radiozenders te horen!

Alle services op een rij

Muziekcompositie

We zijn muzikale verhalenvertellers. Of het nu om grootse orkestrale gebaren gaat of ingetogen soundscapes: onze muziek vertelt jouw verhaal.

Lees meer

Sounddesign

Hoe klinkt een stad bij nacht, een buitenaards bos, de motor van een Ford GT uit 1969? Bij SonicPicnic bouwen we hele werelden van geluid.

Lees meer

Audiopost­productie

Geluidseffecten, stem, muziek: In onze perfect uitgeruste studio’s brengen we alles bij elkaar tot een oorstrelende mix.

Lees meer

Voice-overs

Met veel ervaring, strakke regie, een groot stemmenbestand en een fijne, informele sfeer zorgen we voor de perfecte take.

Lees meer

Audioconcepten

Goed geluid maken is één ding. Maar erover nadenken begint al veel eerder. Wij weten hoe je met geluid een wezenlijk verschil maakt.

Lees meer

Audio-implementatie

We zorgen dat ons geluid zo goed mogelijk klinkt in je game, app of installatie. Geen technische uitdaging is ons te gek.

Lees meer