Technopolis – Zeekracht

Immersieve beleving onder het wateroppervlak

Technopolis is het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie. Hier werd een nieuwe expositieruimte gebouwd die de komende jaren gebruikt zal worden voor immersieve projecten. In de ruimte kan op alle wanden en vloeren naadloos geprojecteerd worden en audio afgespeeld worden via een multichannel audiosysteem. Ook zijn er veel mogelijkheden voor interactiviteit, onder andere door het gebruik van motion tracking camera's, touch video walls, projectietafels etc.

Voor de eerste expositie Zeekracht maakten wij alle geluiden en soundscapes in opdracht van YiPP. Bij deze expositie word je ondergedompeld in de onderwaterwereld en leer je spelenderwijs over nieuwe duurzame toepassingen in zee.
We maakten een meerkanaals soundscape die zowel het magische onderwatergevoel alsook de technologische aspecten van alles wat zich daar afspeelt benadrukken. Daarnaast ontwierpen we alle geluidseffecten voor de verschillende interactieve elementen in de ruimte. Beeld, interactiviteit en natuurlijk geluid maken van Zeekracht een een bijzondere expositie die je niet mag missen!

Beeldmateriaal via YiPP en Digidaan.

Alle services op een rij

Muziekcompositie

We zijn muzikale verhalenvertellers. Of het nu om grootse orkestrale gebaren gaat of ingetogen soundscapes: onze muziek vertelt jouw verhaal.

Lees meer

Sounddesign

Hoe klinkt een stad bij nacht, een buitenaards bos, de motor van een Ford GT uit 1969? Bij SonicPicnic bouwen we hele werelden van geluid.

Lees meer

Audiopost­productie

Geluidseffecten, stem, muziek: In onze perfect uitgeruste studio’s brengen we alles bij elkaar tot een oorstrelende mix.

Lees meer

Voice-overs

Met veel ervaring, strakke regie, een groot stemmenbestand en een fijne, informele sfeer zorgen we voor de perfecte take.

Lees meer

Audioconcepten

Goed geluid maken is één ding. Maar erover nadenken begint al veel eerder. Wij weten hoe je met geluid een wezenlijk verschil maakt.

Lees meer

Audio-implementatie

We zorgen dat ons geluid zo goed mogelijk klinkt in je game, app of installatie. Geen technische uitdaging is ons te gek.

Lees meer